Туризм як складова сучасної культури України (на прикладі археологічних пам'яток півдня України) - Маньковська, Р.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Порушуючи проблеми взаємозв'язку туризму з краєзнавством автор робить висновок про їх великий внесок у розбудову культури, збереження пам'яток історії.