Структурні та функціональні зміни джерельної бази історичних робіт періоду романтизму - Ковальчук, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У дослідженні розглядається джерельна база історичних робіт періоду романтизму як певна структура. Введення принципу структурності вимагає виділення структурних елементів та визначення характеру зв’язку між ними. Для з’ясування структурних елементів джерельної бази історичних робіт проведено її порівняльний аналіз.