До історії церковних покарань: використання єпитимій в практиці церковного суду - Селевич, Ю.Л. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Праця доповнює сучасну історіографію з церковного краєзнавства. У ній піднімаються проблеми внутрішньої саморегуляції церкви, її взаємодії з світським суспільством.