Повноваження та діяльність губернських правлінь Волинської, Подільської та Київської губерній (кінець ХVIII - перша половина XIX ст.) - Бармак, М.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
На прикладі губерній Правобережної України показано діяльність, специфіку владних повноважень губернського правління як органу управління губернією. Досліджено основні принципи діяльності органів місцевого управління українських земель часів Російської імперії.