Міські поселення в системі територіального устрою УРСР 40-60-х років XX ст. - Андрощук, О.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Автор аналізує проблеми адміністративно-територіального поділу держави, акцентує увагу на змінах які пройшли в містах та містечках, модифікує систему управління ними та особливості розвитку.