Дошлюбне спілкування та передвесільна обрядовість українців у Степовому Побужжі в першій половині ХХ ст. (за матеріалами етнографічних досліджень Миколаївщини) - Чокан, К.П. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У даній статті автор, використовуючи матеріали етнографічних досліджень, розглядає традиційні форми проведення дозвілля неодруженої молоді на Миколаївщині. Звертається увага на реґіональні особливості ритуальних дій у передвесільному циклі весільної обрядовості українців у Степовому Побужжі.