Антифашистський рух на Поділлі і південно-східній Волині (1941-1944 pp.) - Савчук, П.О. (Інститут історії України НАН України, 2006)
В статті розкривається процес становлення, розвитку антифашистського руху на Поділлі і Південно-Східній Волині та його боротьба проти фашистських загарбників, діяльність підпілля і партизанських формувань, політико-виховна робота серед партизанів, населення та окупантів.