Напередодні суцільної колективізації: хлібозаготівлі по-більшовицьки в Старобільській окрузі - Єфіменко, Г. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті на основі раніше невідомих архівних документів висвітлено політику більшовиків в сільському господарстві на території Старобільської округи протягом 1928–1929 рр. Окрему увагу приділено зміні відносин між більшовицьким керівництвом та селянством.