Про використання синхронізованих вимірів кутів напруги з об"єктів ОЕС України при визначенні допустимості її поточних режимів за запасами статичної стійкості - Буткевич, О.Ф.; Левконюк, А.В.; Зорін, Є.В.; Буланая, В.С. (Технічна електродинаміка, 2010)
Показано доцільність використання в центрі диспетчерського керування Об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України синхронізованих за супутниковими сигналами єдиного часу високоточних вимірів складових векторів напруги (модулів та кутів), що надходять з електростанцій та підстанцій ОЕС України від електровимірювальних реєструючих пристроїв “Реґіна-Ч”, для контролю її поточних режимів за запасами статичної стійкості. Результати виконаних досліджень дають підстави для внесення відповідних доповнень до чинних ГКД 34.20.575-2002. “Стійкість енергосистем. Керівні вказівки”.