Збереження пам’яток воєнної історії в Україні і за кордоном в 20-ті роки ХХ ст. - Денисенко, Г. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті йдеться про державну політику по збереженню пам’яток в Україні в умовах Української революції. Автор торкається проблеми увічнення пам’яті українських вояків, створення музею, архіву по збереженню пам’яток воєєної історії України за кордоном в двадцяті роки ХХ століття.