З історії створення Закону про збереження пам’яток старовини - Григор’єва, Т. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Розкривається історія створення закону про охорону пам’яток старовини, розглядаються конкретні пропозиції українських науковців щодо збереження історико-культурного надбання.