Наукові товариства Другої Речі Посполитої у дослідженні історії та пам’яток Волинського воєводства (1921–1939 рр.) - Кінд-Войтюк, Н. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті висвітлюється діяльність Волинського товариства краєзнавців і охорони пам’яток старовини та Волинського товариства приятелів наук по виявленню, вивченню і збереженню історико-культурних пам’яток Волині у міжвоєнний період (1921–1939 рр.).