Роль державних культурно-освітніх закладів і архівних установ у розвитку історичного краєзнавства на Одещині у другій половині ХХ ст. - Щербина, Н. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті аналізується історико-краєзнавча діяльність музеїв, архівів та бібліотек регіону, які стали важливими осередками розвитку історичного краєзнавства Одещини у другій половині ХХ ст.