Науково-освітянські традиції Чорноморського державного університету імені Петра Могили - Клименко, Л.П.; Багмет, М.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Формування Чорноморського державного університету розглянуто як результат розвитку професійної і вищої освіти Миколаєва.