Соціальний склад та освітній рівень учителів народних шкіл Херсонської губернії (1861-1917 рр.) - Мінц, М.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті досліджуються питання соціального складу й освітнього рівня вчителів народних шкіл Херсонської губернії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. та причини плинності педагогічних кадрів.