Українська господарська академія в Подебрадах - Песчаний, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Стаття присвячена історії утворення, діяльності та реорганізації одного з вищих учбових закладів (за нашими поняттями, за тогочасними чехословацькими – високих), заснованих українською еміґрацією на території міжвоєнної ЧСР – Української господарської академії в Подебрадах (УГА).