Етнічний склад міського населення Київської губернії за матеріалами переписних документів Російської імперії 1897 року - Іванюк, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті на основі першого загальноросійського перепису населення 1897 р. та проводиться критичний аналіз чисельності представників різних народів.