Становлення та розвиток благодійних товариств загального типу Таврійської губернії (сер. ХІХ — поч. ХХ ст.) - Савочка, А. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті розглядаються питання ґенези та еволюції благодійності в Таврійській губернії. В ході дослідження виявлені особливості процесу розвитку та основні напрямки діяльності філантропічних організацій регіону у другій половині ХІХ — початку ХХ сторіччя.