Краєзнавство в творчості українського історика Федора Павловича Шевченка (1914–1995) - Пінчук, Ю.; Батуріна, С. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті аналізується науково-організаційна діяльність українського радянського історика Федора Шевченка (1914–1995) в галузі історичного краєзнавства. Досліджено роботи вченого, присвячені вивченню історії різних регіонів України, теоретико-методологічні статті з аналізом місця краєзнавства в системі історичних дисциплін.