К вопросу об обоснованности применения влагалищной экстирпации матки при генитальном пролапсе - Зелюк, С.В.; Мирович, Е.Д.; Митюков, В.А.; Петренко, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
На підставі даних про механізми розвитку захворювання та наданих статистичних даних про частоту різних видів пролапсу показано, що застосування піхвової екстирпації матки з передньою та задньою кольпорафією у всіх хворих без урахування дефектів піхвової анатомії, таких що мають місце, не відповідають принципам індивідуального підходу у кожному конкретному випадку. Окрім того, при виконуванні даних процедур корекція дефектів здійснюється за рахунок структур, неспроможність яких призвела до розвитку захворювання, що є причиною високої частоти рецидивів.