Роль нормування праці в оцінці людського капіталу в структурі трудового потенціалу - Ковальов, В.; Атаєва, О.; Фролов, В. (Схід, 2012)
Стаття присвячена проблемам удосконалення методології оцінки людського капіталу й трудового потенціалу з використанням методів наукового нормування праці. Запропонований авторами методологічний підхід дозволяє виражати норми праці у вартісній формі, що робить їх порівнянними на різних рівнях управління економікою. Зміст зіставлення рівня норм праці у вартісній формі з фактичними поелементними витратами на людський капітал і трудовий потенціал полягає в одержанні можливості виявляти пропорції й тенденції зміни по роках й елементах аналізованих категорій, а також виявляти резерви підвищення ефективності використання людського капіталу й трудового потенціалу.