Использование трансвагинального доступа при производстве консервативной миомэктомии - Мирович, Е.Д.; Мацынин, А.Н.; Талалаенко, Ю.А.; Мирович, Е.Е. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Проведено узагальнення результатів застосування трансвагінального доступу при виконанні консервативної міомектомії у 32 пацієнток. Вказано, що цей доступ є малотравматичним і не поступається лапароскопічному. В той же час, при застосуванні даного методу накладення «ручних» швів на матку під візуальним контролем у декілька рядків сприяє формуванню рубця, що співвідноситься за якістю до лапаротомного доступу.