Перспективы органосохраняющего лечения артериовенозной аномалии матки - Мирович, Е.Д.; Шемякова, М.А.; Талалаенко, Ю.А.; Чурикова, Н.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Обстежено 5 пацієнток з артеріовенозною аномалією матки. Діагноз встановлювався на підставі клінічного обстеження, ехографічних критеріїв в В-режимі и з використанням КДК. У 1-му випадку за життєвими показаннями виконано оперативне лікування в об’ємі супрацервікальної гістеректомії, 4-м пацієнткам успішно проведено органозберігаюче лікування з застосуванням агонистів рилізинг-гормонів.