Становлення та проблеми реалізації концепції громадянства Європейського Союзу (1957-2004 рр.) - Лазнєва, І. (Схід, 2012)
У статті проаналізовано виникнення концепції європейського громадянства та еволюція громадянських прав у Європейському Союзі. Представлено оцінку проблем реалізації концепції громадянства ЄС у сучасному контексті європейської інтеграції.