Комутаційні процеси у трифазних трансформаторах з трипровідною системою живлення - Халіков, В.А. (Технічна електродинаміка, 2013)
Розглядаються комутаційні процеси у трифазних трансформаторах з різними конфігураціями з’єднання обмоток при відсутності в їхній системі живлення нульового проводу. Проведено візуальне моделювання процесів засобами програмного пакету MATLAB. Запропоновано систему управління комутацією, що дозволяє уникнути ефекту насичення магнітопроводу трансформатора та пов’язаних із цим негативних проявів.