Лонгин Цегельський та його державотворча діяльність у період 1918-1919 рр. - Сем'яник, О. (Схід, 2012)
Стаття присвячена аналізу державотворчої діяльності одного з провідних діячів Галичини Лонгина Цегельського. Розглядається його робота у двох державних секретаріатах: внутрішніх справ та зовнішніх. Лонгину Цегельському належить авторство та співавторство цілого ряду найважливіших державних документів. Громадсько-політична діяльність Лонгина Цегельського дозволяє розглядати його як ключову постать українського державотворення на Галичині в 1918-1919 рр.