Новітні релігійні рухи та методологія їх експансії - Пашковський, О. (Схід, 2012)
У статті розглядаються причини виникнення та особливості розповсюдження такого релігійного феномена, як новітні релігійні рухи. Проаналізовані способи психологічного впливу на свідомість віруючого, а також наведені методи навернення людей до релігійних культів. Показані моделі деструктивного впливу нових релігійних організацій на свідомість віруючого.