Алхімія та натурфілософське знання в ментальному та геополітичному просторі Східної Європи XV-XVII століть - Родигін, К.; Родигін, М. (Схід, 2012)
У статті сформульовано ряд необхідних та достатніх умов буття соціокультурного феномена європейської алхімії. Здійснено історико-філософський аналіз специфіки існування феномена алхімії та супутньої науці традиції на теренах Східної Європи в XV - XVII ст., зокрема, у тогочасному соціокультурному просторі України.