Практика повторного засудження за "контрреволюційні злочини" в діяльності органів держбезпеки СРСР на Донеччині - Лугова, О. (Схід, 2012)
Стаття присвячена категорії громадян, яка двічі зазнала репресій у повоєнний час за одне й те саме діяння, яке в той час кваліфікувалося як злочин. На основі вивчення статистичних матеріалів картотеки реабілітованих осіб при Донецькій обласній держадміністрації, а також документів Галузевого державного архіву Служби безпеки України автор робить висновок про масштаби репресій стосовно цієї групи населення. Аналізуються також юридичні основи репресивних дій держави, робиться висновок про причини появи в діяльності органів держбезпеки СРСР практики повторного засудження за "контрреволюційні злочини".