Світоглядні форми буття українського етносу: постановка проблеми - Федь, В. (Схід, 2012)
У статті розглянута проблема світоглядних форм буття українського етносу з точки зору теорії та історії культури. Наголошується на парадигмальній природі світоглядних форм буття. Світоглядні парадигми, доводить автор, виступають основоположними принципами побудови просторово-часової моделі буття і пройшли інваріантом всю історію культури, набувши універсального статусу.