Формування колективів студентів педагогічних вищих навчальних закладів УСРР у 1920-ті роки - Аксакова, Н. (Схід, 2012)
У статті розглянуто процес формування колективів студентів педагогічних ВНЗ УСРР у 1920-ті роки, установлено підходи, принципи та критерії заповнення педагогічних інститутів та технікумів студентською молоддю, вивчено державну політику щодо доступу до педагогічної освіти різних соціальних верств населення, проаналізовано соціальний склад студентства педагогічних ВНЗ.