Ушанування пам'яті Т. Г. Шевченка українцями Кубані та Галичини в другій половині ХІХ - на початку ХХ століття - Білий, Д.; Футулуйчук, В. (Схід, 2012)
У статті розглядаються заходи щодо вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка українцями Кубані та Галичини як фактор формування єдиного національного простору в другій половині ХІХ - на початку ХХ століття. Автори розглядають умови та обставини, у яких відбувалось створення "культу пам'яті" як на Кубані, так і в Галичині в цей період.