Принципи формування викладацького складу православних духовних освітніх установ України (1991-2001 рр.) - Рощина, Л. (Схід, 2012)
Статтю присвячено аналізу основних принципів формування викладацького складу православних навчальних закладів України в 1991 - 2001 рр. Показано, що проблема забезпечення православних духовних освітніх установ викладачами вирішувалась шляхом підбору здатних до педагогічної роботи священнослужителів та залученням викладачів світських ВНЗ. Подано характеристику процесів перепідготовки та підвищення кваліфікації викладачів духовних навчальних закладів України.