Історичний портрет донецького інженера (1965-1980-ті рр.) - Сергєєва, М. (Схід, 2012)
У дослідженні розглядаються деякі питання світогляду донецьких інженерів, що працювали у важкій промисловості протягом 1965-1980-х рр. У статті названі особливі риси характеру інженерів із Донбасу, що сформувались у них за часів СРСР. Авторка намагається показати вплив інженерно-технічних працівників (ІТП) на ментальність мешканців регіону.