Культура як смислова детермінанта розуміння - Фітьо, В. (Схід, 2012)
У статті проаналізовано вплив культури, у межах якої існує інтерпретатор, на розуміння дійсності. Культурна традиція є смисловим тлом локального акту розуміння. Інтерпретатор як носій цінностей певної традиції розуміє, як інтерпретується світ, саме в межах тієї чи іншої культурної традиції, його рідної мовної картини світу.