Кількісно-якісна оцінка структури зовнішньої трудової міграції з України у ХХІ ст. - Шабаліна, Л.; Вєтрова, С. (Схід, 2012)
У статті виконано огляд і аналіз проблем зовнішньої трудової міграції населення України, зокрема, структури трудової міграції за період 2000-2011 рр. Якісно й кількісно охарактеризовані фактори впливу зовнішньої трудової міграції на розвиток України, її трудового потенціалу. Перспективою подальших досліджень автори вважають розробку методики оцінки впливу зовнішньої трудової міграції населення на розвиток України.