Дисгормональные заболевания молочных желез в период становления репродуктивной системы и комбинированные оральные контрацептивы - Сергиенко, М.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Метою дослідження було вивчення ефективності мікродозованого монофазного комбінованого орального контрацептиву Ліндинет в терапії залозистої та залозисто-фіброзної мастопатії у дівчат- підлітків. Основну групу склали 109 дівчини 13-18 років. У випадку залозистої мастопатії симптоми масталгії зменшилися протягом першого курсу терапії, через три місяці УЗД не виявило ознак гіперплазії залозистої тканини. У випадках локального аденозу та залозисто-фіброзної форми мастопатії позитивні результати було отримано після 6 місяців терапії. Дослідження дозволили рекомендувати Ліндинет як препарат першої лінії в лікуванні пубертатних мастопатій у випадках неефективності негормональної терапії та гестагенів.