Взаємозв'язок світоглядних парадигм в історії української культури - Федь, В. (Схід, 2012)
У статті теоретично осмислюється взаємозв'язок міфологічної, релігійної та наукової парадигми у витоках української духовності. Робиться висновок про те, що парадигми взаємодіяли на основі взаємодоповнення світоглядних основ, умови якого диктував історичний час.