Дослідження сорбційних властивостей активованих вуглеволокнистих матеріалів Частина I. Сорбція органічних речовин - Щербицька, О.В.; Клевцов, В.М.; Кліпов, В.Д.; Сергєєв, В.П.; Кононко, І.В.; Будиліна, О.М. (Наноструктурное материаловедение, 2009)
Фізико-хімічними методами з використанням адсорбційно-структурного аналізу та колориметрії досліджено можливість видалення з води органічного забруднювача фенолу за допомогою активованого вуглецевого волокнистого матеріалуз різним ступенем термообробки АВВМ “Днепр”-МН, який можна віднести до наноструктурних систем. Адсорбційні властивості досліджуваних сорбентів визначаються їхньою пористою структурою. Установлено підвищену порівняно з вітчизняними аналогамиадсорбційну активність стосовно фенолу зразка АВВМ із розвиненою супермікропористою структурою.