Диагностика состояния микробиоценоза влагалища у девочек пубертатного возраста с использованием метода комплексной количественной полимеразной цепной реакции в режиме реального времени с помощью тест-системы «Фемофлор-16» - Чайка, А.В.; Рутинская, А.В.; Кузнецова, И.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті проаналізовані особливості складу мікробіоценозу піхви у дівчаток пубертатного періоду при наявності вагінального дисбіозу на сучасному етапі. Дослідження вагінального мікробіоценозу виконувалося за допомогою методу комплексної кількісної полімеразної ланцюгової реакції у режимі реального часу із застосуванням тест-систем «Фемофлор».