Применение новых технологий при консервативной миомэктомии у женщин репродуктивного возраста - Чайка, К.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Метою роботи є перевірка ефективності органозберігаючого хірургічного лікування пацієнток з міомою матки репродуктивного віку. Удосконалена методика операції консервативної міомектомії за рахунок стерильного біопластичного колагенового матеріалу зі збереженою волокнистою структурою. Запропонована модифікація методики консервативної міомектомії істотно знижує тривалість оперативного втручання, об’єм крововтрати, термін перебування хворих в стаціонарі, зменшує частоту інтра- і післяопераційних ускладнень.