Комплексное органосохраняющее лечение больных репродуктивного возраста с односторонним тубоовариальным абсцессом - Чурилов, А.В.; Кушнир, С.В.; Джеломанова, С.А.; Самсонова, В.В.; Жуковская, И.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Запропоновано комплексне органозберігаюче лікування хворих репродуктивного віку з одностороннім тубооваріальним абсцесом при застосуванні біологічного зварювання тканини і препарату Дистрептаза. В дослідження ввійшло 80 пацієнток репродуктивного віку з одностороннім тубооваріальним абсцесом. В процесі дослідження виявлено достовірне покращення перебігу післяопераційного періоду в групі хворих з застосуванням біологічного зварювання тканини і препарату Дистрептаза.