Исследования оплодотворения яйцеклетки человека in vitro в 1955 г. - Литвинов, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Стаття описує ранні дослідження радянського ученого Г.М. Петрова щодо запліднення людських яйцеклітин в пробірці, які проводилися у Криму в 1950-х роках. Незалежно від Л.Б. Shettles (США), Петров успішно запліднив яйцеклітину людини і виявив розщеплення ембріона і розвиток морули.