Одновимірне розупорядкування в тонких плівках фулериту С₆₀ - Солонін, Ю.М.; Грайворонська, К.О. (Наноструктурное материаловедение, 2009)
На підставі даних прямого спостереження методом електронної мікроскопії високої роздільної здатності одновимірно розупорядкованих структур у плівках фулериту показано ймовірність певної кореляції в розміщенні дефектів пакування аж до утворення політипів, включаючи цілковиту перебудову ГЦК ГЩУ, а також підтверджено можливість використання методів теорії інформації для кількісної оцінки ступеня розупорядкованості в розміщенні площин типу {111} в ГЦК-структурі фулериту. Зіставлення цих результатів із результатами аналізу власних і літературних даних щодо дифракції рентгенівських та електронних променів на кристалах із дефектами пакування підтверджує правильність наявних моделей, що лежать в основі інтерпретації їх.