Пам'яті Василя Олексійовича Пірка (Схід, 2012)
Уся наукова громадськість України зазнала 16 липня 2012 р. значної втрати - помер Пірко Василь Олексійович - відомий учений, доктор історичних наук, професор, професор кафедри історіографії, джерелознавства, археології і методики викладання історії Донецького національного університету, редактор відділу історії журналу "Схід", дійсний член Наукового товариства ім. Шевченка.