Дослідження процесів формування вуглецевих наноструктур при термодеструкції та карбонізації гідратцелюлозних волокон - Щербицька, О.В.; Гарбуз, В.В.; Кліпов, В.Д.; Сергєєв, В.П.; Кононко, І.В.; Клевцов, В.М.; Лобунець, Т.Ф.; Уварова, І.В. (Наноструктурное материаловедение, 2010)
У результаті проведених досліджень установлено залежність термічних перетворень гідратцелюлозного волокна від умов карбонізації, масштабного фактора, наявності активної добавки.