Аналіз фундаментальних положень та сучасних уявлень про зсувано – дифузійну перекристалізацію аустеніту у залізо – вуглецевих сплавах - Узлов, К.І. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2008)
Проведений аналіз фундаментальних положень та сучасних уявлень щодо зсувано – дифузійного (бейнітного) перетворення аустеніту в сталях та чавунах у ході ізотермічного гартування. Наведені загальні риси цього процесу для залізо –вуглецевих сплавів та специфічні особливості аустемперінгу чавунів, що пов’язані з евтектичною природою їх структуроутворення при кристалізації.