Світлої пам’яті Олега Йосиповича ПЕТРИЧЕНКА (20.11.1930—29.09.2010) - Дудок, І.В.; Ковалевич, В.М.; Наумко, І.М.; Побережський, А.В. (Мінералогічний журнал, 2010)
29 вересня 2010 р. на 80-му році життя перестало битися серце Олега Йосиповича Петриченка — знаного українського геолога-геохіміка, професора, доктора геолого-мінералогіч них наук, багатолітнього завідувача відділу геохімії осадових товщ нафтогазоносних провінцій (до 1987 р. — відділ соляних структур нафтогазоносних областей) Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України (до 1963 р. — Інститут геології корисних копалин АН УРСР).