Groups with the minimal condition for nonabelian subgroups - Chernikov, N.S. (Інститут математики НАН України, 2006)
Для деяких дуже широких класiв D i B ⊂ D груп автор доводить, що довiльна (неабелева) група G ∊ D (вiдповiдно, G ∊ B) задовольняє умову мiнiмальностi для (неабелевих) пiдгруп тодi i тiльки тодi, коли вона є чернiковською.