Вуглецеві нанотрубки та застосування їх для генетичної трансформації рослин - Бурлака, О.М.; Пірко, Я.В.; Ємець, А.І.; Блюм, Я.Б. (Наноструктурное материаловедение, 2011)
Охарактеризовано властивості вуглецевих нанотрубок як перспективного длязастосування у біотехнології класу наноматеріалів. Обговорюється питання функціоналізації вуглецевих нанотрубок для підвищення біологічної сумісності їх.Висвітлено переваги застосування вуглецевих нанотрубок для розроблення новихсистем генетичної трансформації рослин та пов’язані із цим проблеми. Описанометодику отримання диспергованих у воді комплексів ДНК з багатошаровими вуглецевими нанотрубками.